verbruik

1st: thank you all for the responses so far on my other topics.
Switching to dutch this time...

Je kan best aardig je verbruik volgen op de website maar hoe zie je nu hoe je jaarverbruik en eindafrekening ongeveer gaat worden?

Ik heb de flukso vooral aangeschaft om inzicht te krijgen in mijn verbruik en hoe ik de rekening omlaag kan gaan krijgen. Behalve hele leuke grafiekjes mis ik eigenlijk echte historische gegevens. Je kan nergens een meterstand invoeren dus checken of de meetgegevens kloppen, kun je niet online.

Wat ik ook mis is een grafiek van cumulatieve verbruik per dag van EERDERE DAGEN. Waarom wel van vandaag (laatste 24 uur) maar niet van eerdere dagen? Hoe kun je zo dan je verbruik per dag in kaart brengen? Moet je dat elke dag op gaan schrijven? (Waarvoor koop je dan zo'n meter?) Hoe brengen anderen met deze meter hun werkelijke verbruik in kaart? Noteren jullie met regelmaat ook nog de meterstanden?

Fluc's picture

Ik denk dat de Flukso daar niet voor bedoeld is.
Het is ontworpen denk ik om gebruikers beter inzicht te laten krijgen in hun uur- , dag- en maandelijks verbruik, maar het is geen precisietoestel.
Alhoewel, je kan in de grafiek "gecumuleerd" verbruik wel zien hoeveel je verbruikt hebt in een zekere periode. Dit zal ongeveer kloppen met je echte meter.
En om de database op de Flukso.net website niet te hoog te laten oplopen hebben de makers ervoor gekozen om met degressieve resolutie te werken d.w.z tot 24h in het verleden op minuut in uur modus, tot 7 dagen in het verleden op uur in dag modus en tot 6maand in het verleden op dag in maand modus. Dit zowel bij elec, gas als water.

Verkenner48's picture

Je zou de Flukso kunnen verbinden met PVoutput. Zie: www.pvoutput.org
Dat is redelijk eenvoudig en werkt goed.
Dan heb je toch alle gegevens, die je wilt hebben ?

Fred.'s picture

VERKENNER48

Heb je meer info over hoe ik de flukso kan verbinden met pvoutput?

gentleheart's picture

Zelfde vraag als Fred:
Heb je een toelichting voor PVoutput:
wat is het precies en hoe kunnen we dat in gebruik nemen?

Fluc's picture

Maak een acount aan op PVoutput en ontdek het allemaal in je instellingen.
Je kan standaard kiezen voor opgewekte elektriciteit en verbruikte electriciteit te laten zien in verschillende grafieken.
PVoutput haalt hier zijn data van de Flukso.net website.

Verkenner48's picture

Wat ook nog aardig is van PVoutput dat je ook een weerstation kan koppelen uit jouw buurt zodat je bv de buitentemperatuur kan volgen. Wil je meer gegevens volgen dan kan dat, maar dan moet je doneren. Dan is het ook mogelijk jouw gegevens private te houden. Alle gegevens worden om de 5 minuten geupdated. Kom je er niet uit, geef dan door waar het probleem zit en ik probeer je verder te helpen.

bazzle's picture

After you make an account at PVout put you go down the setup page to primary and hit button until flukso comes up. Then go to your Flukso account and the sensor and token numbers and add there. The rest is reasonably straight forward. If you get stuck ask back here or on Whirlpool forums.

wim vanherle's picture

EnergieID (http://www.energieid.be/meters) is ook best wel nuttig.
Ook daar kan je jouw Flukso account aan koppelen, en je kan er ook je meterstanden ingeven (zoveel keer als je wil).
Als je wil weten of het voldoet aan jouw verwachtingen, probeer het dan maar eens uit, het is gratis...

Fluc's picture

Thanks Wim, i'm gonne try enerdieid.be :-)

Fred.'s picture

It looks like I can only use 2 sensors at pvoutput.org? Or can I use more?

@Wim Can I use 4 sensors with energieid ?

Verkenner48's picture

Fred, when you give a donation then you can add another 6 sensors to PVoutput and you can set your consumption to private