Snelle start

Deze snelle-start gids neemt je mee door de installatiestappen die tot de succesvolle installatie van de Fluksometer [FLM] leiden. Je kan steeds het hoofdstuk ‘probleem oplossen’ raadplegen indien je moeilijkheden ondervindt bij de installatie.

Pas op

Gelieve een gekwalificeerde electricien te raadplegen indien je onzeker bent over eender welke stap in het installatieproces.

stap 1: bevestig de Fluksometer

Vind een geschikte locatie in de buurt van de zekeringenkast om de FLM te installeren. Gebruik de montagegaten in de achterzijde om de Fluksometer aan de de muur te bevestigen. Het karton binnenin de verpakking van de Fluksometer doet ook dienst als boormal. Je kan ook de FLM met een plastic kabelbinder bevestigen.

_images/P2020501.JPG

stap 2: bevestig de stroomklemmen

Schakel om veiligheidsredenen de hoofschakelaar van de elektriciteitstoevoer af. Bevestig binnenin de zekeringenkast een stroomklem rond elke stroomvoerende, niet-neutrale draad die van de elektriciteitsmeter toekomt. Sluit de klem stevig. Je zou een lichte klik moeten horen. De lip van de klem dient vlak te liggen met het lichaam van de klem. Zorg er bij een driefasig systeem voor dat alle klemmen in dezelfde richting sluiten.

_images/P2020497.JPG

enkelfasig elektrisch systeem

_images/P1310444.JPG

driefasig elektrisch systeem

Pas op

De stroomvoerende draden moeten volledig geïsoleerd zijn. Verbind de klem nooit met een niet-geïsoleerde draad!

stap 3: verbind de klemkabels

Verbind de kabel van elke stroomklem met een van de stroomklempoorten van de FLM (poorten 1, 2 en 3). Zorg ervoor de zwarte draad met ‘-‘ en de rode draad met ‘+’ verbonden wordt.

_images/P2020504.JPG

stap 4: configureer wifi & poorten

Schakel de hoofdschakelaar opnieuw aan. Start de FLM op door de stekker van de adapter te verbinden. Wacht tot de hartslag aanwezig is op de hartslag LED. Verbind je computer met de ethernet LAN poort van de FLM. Surf naar http://192.168.255.1. Meld je aan met de standaard gebruikersnaam en paswoord instellingen. Selecteer op de netwerk pagina het juiste draadloze netwerk en vul de daarmee verbonden veiligheidssleutel in. De wereldbol LED zou minder dan een minuut later moeten oplichten.

_images/Screenshot_2018-01-26_14-39-39.png

Ga verder naar de poort pagina en stel elk van de poorten in die je op deze FLM wenst te gebruiken. Voor een correcte instelling dien je het gepaste elektrische systeem te selecteren, zijnde eenfasig of driefasig met/zonder neutraal. Druk op de ‘save’ knop. Schakel je zonnepanelen tijdelijk uit (indien van toepassing). Zet een voldoend grote elektrische last aan. Druk vervolgens op de ‘match phases’ knop.

_images/Screenshot_2018-01-26_14-53-19.png

stap 5: configureer flukso.net

Bezoek https://www.flukso.net/user/register om een account aan te maken. Klik op de tandwielen [rechtsboven] -> devices blad om het serienummer van de Fluksometer met je account te koppelen.

_images/Screenshot_2018-01-26_15-17-11.png

De eerste metingen zullen binnen de vijf minuten op het dashboard te zien zijn.

_images/Screenshot_2018-01-26_15-14-54.png